Βασιλόπιτα με γέμιση και επικάλυψη σοκολάτας, 30/12/12

Video Category: 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Υλικά: 

Για το κεΐκ:

  • 4 αβγά
  • 200 γρ ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ φυτική μαργαρίνη
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ καρύδια ή φυστίκια αιγίνης
  • κανέλα
  • τζίντζερ

Για την επικάλυψη:

  • 60 γρ αλεύρι για όλα
  • 100 γρ φυτική μαργαρίνη
  • 80 γρ καρύδια ή φυστίκια αιγίνης
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ ή λίγο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση: 

Για το κεΐκ:Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, περίπου για 1 τέταρτο. Έπειτα, προσθέτουμε την λυωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε, το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με΄μία σπάτουλα. Βάζουμε το μισό μίγμα σε μία φόρμα ψησίματος και προσθέτουμε, το μίγμα της γέμισης. Στη συνέχεια, ρίχνουμε απο πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κεΐκ. Ρίχνουμε το μίγμα της επικάλυψης απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν ψηθεί, αν θέλουμε πασπαλίζουμε απο πάνω άχνη ζάχαρη.Για τη γέμιση:Βάζουμε σε ένα μπώλ, όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Για την επικάλυψη:Βάζουμε σε ένα μπώλ, την σοκολάτα, τα καρύδια ή φυστίκια αιγίνης, το αλεύρι, λίγη ζάχαρη, λυωμένη μαργαρίνη, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

MEΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ WEB TV