Ποια είναι η Νταϊάν

Η Νταϊάν Κόχυλα κατάγεται από την Ικαρία και τη Νέα Υόρκη, όπου μεγάλωσε. Ζει στην Ελλάδα από το 1992, χωρίς όμως να έχει αφήσει ποτέ τη Νέα Υόρκη, κι έτσι πηγαινοέρχεται με τακτικό ρυθμό και δουλεύει στην ουσία στα 2 μέρη. Ούτε την Ικαρία άφησε ποτέ, από τη στιγμή που πάτησε στο νησί πρώτη φορά σε ηλικία 12 χρονών. Κάθε καλοκαίρι οργανώνει διασκεδαστικά σεμινάρια μαγειρικής (The Glorious Greek Kitchen), ως επί το πλείστον για ξένους, αναδεικνύοντας το νησί, την κουλτούρα και την κουζίνα σε ανθρώπους που έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Είναι διεθνώς γνωστή ως ειδήμων σε θέματα ελληνικής και μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής, συγγραφέας πολλών μαγειρικών βιβλίων, δημοσιογράφος στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σύμβουλος σεφ και εστιάτορα (Ν. Υόρκη), σύμβουλος σε θέματα ελληνικής γαστρονομίας σε κορυφαία πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Harvard και Yale.

Το πρόσφατο βιβλίο της The Country Cooking of Greece (Chronicle Books, Sept. 2012) επιλέχθηκε από την εφημερίδα The New York Times ως ένα από τα 100 πιο αξιοσημείωτα βιβλία του 2012. Ένα άλλο βιβλίο της, The Glorious Foods of Greece (William Morrow, 2001) βραβεύθηκε με το βραβείο Jane Grigson για «Excellence in Research» από την οργάνωση The International Association of Cooking Professionals. Από το 1993 έχει μια μόνιμη στήλη στην εφημερίδα "Τα Νέα", με θέματα μαγειρικής και εστίασης. Έχει μακρά πείρα και ως παρουσιάστρια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για θέματα μεσογειακών και ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων. Εδώ και 4 χρόνια παρουσιάζει μικρά βιβλία μαγειρικής στο www.youtube.com/GreekfoodTv.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ