ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες):

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, μουλιασμένα
1/3 φλυτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
½ κ.γ. σπόρους μουστάρδας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2-4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε αλάτι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σέλερι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να βγει η μυρωδιά των μπαχαρικών.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα φασόλια με το μείγμα του σέλερι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καγιέν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι. Σερβίρουμε.

WEB TV: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ