Τυρόπιτα με καταΐφι και σύκα

Προετοιμασία: 20´
Ψήσιμο: 40´-50´
Ποσότητα: για 8-10 μερίδες
 
ΥΛΙΚΑ:
Για το κανταΐφι:
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
 
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για την κρέμα:
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του και τις θρυμματίζουμε.
Σε ένα wok βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το θρυμματισμένο κανταΐφι. Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι.
Απλώνουμε σε ένα ταψί την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών. Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.