Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά

Προετοιμασία: 30΄
Μαγείρεμα: 10΄
Ποσότητα: 4 μερίδες
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα
  • 700 γρ. (καθαρό βάρος, υπολογίζουμε περίπου 900 γρ. ακαθάριστα) διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. τυρί Arla Havarti, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα χόρτα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Με μια ξύλινη κουτάλα, δημιουργούμε 4 λακκούβες ανάμεσα τους. Σπάμε με προσοχή τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να πήξουν. Τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο Havarti και μπόλικο πιπέρι.