Πίτα με σπανάκι και φρέσκο τυρί κρέμα

Προετοιμασία: 20΄
Ψήσιμο: 45΄
Ποσότητα: 8-10 μερίδες
Σκεύος: 1 ταρτιέρα 24-26 εκ.
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε όσο από το φύλλο περισσεύει από το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους.
Μεταφέρουμε τα χορταρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υλικά στο ταψάκι. Στρώνουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε την πίτα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.