Μπρουσκέτα με μανιτάρια και κιμά λουκάνικου

Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: 10΄
Ποσότητα: 4 μερίδες
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 μεγάλες φέτες από προζυμένιο καρβέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 50 γρ. soft Lurpak
  • 200 γρ. τυρί Arla Havarti, τριμμένο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Ρίχνουμε τον κιμά στο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο soft, μοιράζουμε τον κιμά λουκάνικου και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη και το Havarti και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.