Μηλόπιτα τούρτα με κρέμα μιλφέιγ

Προετοιμασία: 30΄
Ψήσιμο: 35΄ - 40΄
Ποσότητα: για 8-10 μερίδες
Σκεύος: 1 ταψί 22-24 εκ.
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 μεγάλα κόκκινα μήλα, γερά και σφικτά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μέτριους κύβους των 2 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + 25 γρ. επιπλέον, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, για το ταψί
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ Γιώτης
  • 600 ml γάλα
Για τη διακόσμηση:
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • κανέλα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τους κύβους των μήλων σε ένα μπολ, τους ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα 125 γρ. μαλακωμένο βούτυρο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και τη πούδρα αμυγδάλου και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Σκορπίζουμε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ. και ραντίζουμε με το μέλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των μήλων. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα που χτύπησαμε στο μίξερ και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε τη μηλόπιτα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε τη μηλόπιτα για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα μήλα να βρίσκονται από πάνω. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει η μηλόπιτα.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ με δαντελωτή μύτη και γαρνίρουμε την μηλόπιτα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.