ΣΟΦΙΑ Σ.
 
Ηλικία: 34
Επάγγελμα: Ιδιωτική Υπάλληλος
 
Χοροί και πανηγύρια από την τελευταία οικοδέσποινα της εβδομάδας, Σοφία. Βέβαια τα..προβληματάκια στην κουζίνα δεν θα λείψουν. Ούτε όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Θα κυλήσει ήρεμα η βραδιά; Ποια ή ποιος θα κερδίσει τα 1500 ευρώ;
 
 
 
 
 
         
                                                                 
ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
 
 
Ορεκτικό
 
Γιαπράκια γνωριμίας
 
Ντολμαδάκια με sauce γιαουρτιού
 
Υλικά:
  • 250γρ. αμπελόφυλλα
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 κ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 500γρ. κιμά χοιρινό
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 3/4 λάδι
  • μαϊντανό
 
Για τη Sauce γιαουρτιού:
  • 200γρ. γιαούρτι
  • καρότο
  • άνηθο
  • αλάτι
  • ξύδι
 
Eκτέλεση:
 
Bάζουμε τα αμπελόφυλλα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τριμμένες τις ντομάτες το ρύζι - το κρεμμύδι τριμμένο, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγο κομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κα τα τυλίγουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ψήνουμε.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπωλ, τριμμένο το καρότο, λίγο άνηθο, αλάτι και λίγο ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
 
 
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
 
Ένα ποντίκι μέσα σε κριθαράκι
 
Γκιουβέτσι (μοσχαράκι με κριθαράκι στη γάστρα)
 
Υλικά:
  • 2 κιλά μοσχάρι
  • 1/3 φλ. λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κ. ντομάτες
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κ. κριθαράκι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 καρότο
 
Εκτέλεση:
 
Βάζουμε το κρέας στη γάστρα με το λάδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Το αφήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, λίγο κρεμμύδι και λίγο καρότο. Σοτάρουμε το κριθαράκι με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί. Ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε μέσα το μισοψημένο κριθαράκι.
 
 
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
 
Από το Ηράκλειο στη Νέα Υόρκη
Μηλόπιτα με παγωτό
 
Υλικά:
  • 5 μήλα
  • 1 1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 λεμόνι  ξύσμα
  • λίγο κονιάκ
  • 1\2 φλιτζάνι γάλα
  • 1φλ. καρύδια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1\2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. παγωτό βανίλια
 
Εκτέλεση:
 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και τα μήλα κομμένα σε ροδέλες. Το βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά. Το βγάζουμε, ρίχνουμε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Παίρνουμε το μείγμα, ρίχνουμε απαλά τη μαρέγκα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα.