Δες εδώ όλες τις συνταγές του Κάτι Ψήνεται!

«Τι ψήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα»

 
Οι πέντε Θεσσαλονικείς οικοδεσπότες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο σπίτι του Παοκτζή Κώστα. Ο Κώστας δεν είναι μόνο καλός στο μπασκέτ και στο τάβλι, αλλά όπως απέδειξε κατέχει καλά και τα μυστικά της κουζίνας. Ως γνήσιοι Θεσσαλονικείς, η παρέα δεν άργησε να δέσει στο πρώτο δείπνο της εβδομάδας. Όπως φάνηκε στο τέλος, έφαγαν και καλά αφού βαθμολόγησαν τον Κώστα με 28 βαθμούς.
Την Τρίτη, σειρά είχε η ζωόφιλη και έξω καρδιά Πόντια Νατάσσα. Η Νατάσσα μαγείρεψε με απαράμιλλη άνεση και παρά τις κάποιες μαγειρικές αστοχίες», δεν έχασε το μπρίο και το κέφι της. Στο τέλος του δείπνου η παρέα διασκέδασε με παραδοσιακά ποντιακά πιάτα, αλλά οι καλεσμένοι δεν έμειναν και πολύ ικανοποιημένοι από τις γεύσεις, αφού βαθμολόγησαν τη Νατάσσα μόνο με 23 βαθμούς.
Την Τετάρτη στην κουζίνα μπήκε η Σοφία, η οποία πρόσφατα απέκτησε το πρώτο της παιδί. Η γλυκιά φιλόλογος ετοίμασε ένα ταξιδιάρικο και μέσα στα μέλια μενού, αφήνοντας σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη την τετραμελή παρέα, αφού συγκέντρωσε 26 βαθμούς.
Την Πέμπτη, ο Γιώργος άφησε τα εργαλεία στο επιπλοποιείο που εργάζεται και έπιασε τις κουτάλες για να ετοιμάσει το δικό του δείπνο, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις τις απαιτητικής παρέας. Ο Γιώργος, όπως φάνηκε από τους 27 πόντους που συγκέντρωσε, δεν είναι μόνο ικανός στο να κατασκευάζει ωραία έπιπλα, αλλά και στο να ετοιμάζει μυρωδάτα και γευστικά πιάτα.
Τέλος, την Παρασκευή δράση ανέλαβε η Πόπη, ο σίφουνας της κουζίνας. Η υπέρ - ενεργητική οικοδέσποινα ετοίμασε με χαρά και αγάπη τα τρία πιάτα της και υποδέχτηκε με θέρμη τους τέσσερις καλεσμένους της. Η παρέα πέρασε πολύ καλά, αλλά η Πόπη δεν κατάφερε και αυτή με τη σειρά της να ξεπεράσει στην βαθμολογία τον Κώστα, αφού έλαβε μόνο 27 βαθμούς.
Νικητής της εβδομάδας αναδείχθηκε ο Κώστας με 28 βαθμούς! Συγχαρητήρια Κώστα και σε καλή μεριά!
 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠ.

 
Νατάσσα Π. 7
Σοφία Γ. 7
Γιώργος Ξ. 6
Πόπη Α. 8
Ηλικία: 30
Επάγγελμα: Ιδιωτικός Υπάλληλος
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 28
Πρώτος στην κουζίνα μπαίνει ο Κώστας. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας έχει μεγάλη αδυναμία στο μπάσκετ, στο τάβλι, αλλά και στα ψαράκια που έχει στο ενυδρείο του. Θα μπορέσει ο πρώτος οικοδεσπότης της εβδομάδας να κερδίσει τις εντυπώσεις με το μενού που θα ετοιμάσει ή στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στο κλαμπ των ηττημένων;

 

 

ΝΑΤΑΣΣΑ Π.

 
Κώστας Μπ. 5
Σοφία Γ. 6
Γιώργος Ξ. 5
Πόπη Α. 7
Ηλικία: 30
Επάγγελμα: Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 23
     
Η οικοδέσποινα της Τρίτης είναι η γλυκιά Νατάσσα. Η Νατάσσα είναι δηλωμένη φιλόζωη και συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ανοιχτή και με γνήσιο ποντιακό ταμπεραμέντο η Νατάσσα ευελπιστεί πως θα είναι αυτή που θα κερδίσει στο τέλος της εβδομάδας την υψηλότερη βαθμολογία.

ΣΟΦΙΑ Γ.

 
Κώστας Μπ. 7
Νατάσσα Π. 6
Γιώργος Ξ. 6
Πόπη Α. 7
Ηλικία: 28
Επάγγελμα: Φιλόλογος
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 26
Την Τετάρτη, τη δική της μάχη στην κουζίνα δίνει η Σοφία. Μια φιλόλογος που πρόσφατα έγινε μητέρα και όλη της η ζωή σήμερα περιστρέφεται γύρω από το νέο μέλος της οικογένειας. Για το δείπνο της Τετάρτης ετοιμάζει ιδιαίτερες γεύσεις, που μένει να αποδειχτεί αν θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους της.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ξ.

 
Κώστας Μπ. 7
Νατάσσα Π. 7
Σοφία Γ. 7
Πόπη Α. 6
Ηλικία: 46
Επάγγελμα: Επιπλοποιός
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 27
Την Πέμπτη, τραπέζι για πέντε στρώνει ένας ικανότατος και με γούστο επιπλοποιός. Ο Κώστας, όπως ισχυρίζεται, ξέρει να χειρίζεται το ίδιο καλά όλα τα εργαλεία της κουζίνας όπως και τα εργαλεία στο εργαστήριό του. Πόσο ικανός θα αποδειχτεί στην τέχνη της μαγειρικής;

ΠΟΠΗ Α.

 
Κώστας Μπ. 8
Νατάσσα Π. 6
Σοφία Γ. 8
Γιώργος Ξ. 5
Ηλικία: 26
Επάγγελμα: Ιδιωτική Υπάλληλος
  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 27
Η γεμάτη θετική ενέργεια Πόπη είναι η τελευταία οικοδέσποινα της εβδομάδας. Η Πόπη είναι ένα γλυκό κορίτσι που έχει μια καλή κουβέντα για όλους. Αν και εργάζεται για μεγάλο διάστημα του χρόνου στη Μύκονο, εν τούτοις δεν έχει χάσει το γνήσιο Θεσσαλονικιό στιλ της αντιμετωπίζοντας τους πάντες με ένα τεράστιο χαμόγελο.