«Ελληνοφρένεια ή Μνημόνιο! Ποτέ αυτά τα δύο δεν θα συνυπάρξουν, λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία. Γι’ αυτό άλλωστε, πριν από δύο χρόνια όταν το Μνημόνιο ήρθε στα κεφάλια μας, η εκπομπή διεκόπη. Τώρα που σύμφωνα με δήλωση του Αντώνη Σαμαρά το Μνημόνιο φεύγει ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής μας στην τηλεόραση με πατίνι, γάιδαρο, ντάτσουν και ιστιοσανίδα. Έτσι λοιπόν, υλοποιείται η γνωστή κινέζικη παροιμία, η οποία αρχικά προέβλεπε να δουλέψουμε στην κινέζικη Cosco ως φορτοεκφορτωτές, αλλά τελικά θα δουλέψουμε στον Alpha, πάλι ως φορτοεκφορτωτές».
 
 
 
Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η «Ελληνοφρένεια» επέστρεψε στην τηλεόραση για να μιλήσει με τη γλώσσα της σάτιρας για τα κακώς κείμενα, αντικείμενα και υποκείμενα της επικαιρότητας και της καθημερινότητάς μας.
Ανανεωμένη, επίκαιρη και καυστική, η «Ελληνοφρένεια» χτυπά μέσα από τον Alpha, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον απρόβλεπτο Τσολιά και δίπλα του νέα πρόσωπα σε νέες απίθανες καταστάσεις και νέες εκφραστικές δυνατότητες.
 
Η «Ελληνοφρένεια» ισορροπεί ανάμεσα στην ανατρεπτική σάτιρα, την έντονη πολιτική διάσταση, την αποδόμηση της σοβαροφάνειας των πολιτικών και την αμφισβήτηση κάθε μορφής εξουσίας. Με βασικό κορμό τα όσα συμβαίνουν σε μια αίθουσα σύνταξης, την πραγματική αίθουσα σύνταξης της «Ελληνοφρένειας» (χρησιμοποιείται και ως χώρος εργασίας αλλά και ως πλατό), θα παρακολουθούμε μέσα από οθόνες που θα υπάρχουν παντού στον χώρο, εικόνες της επικαιρότητας.
Ο αρχισυντάκτης και οι συνεργάτες του αξιολογούν το υλικό, κρίνοντας και κατακρίνοντας ό,τι βλέπουν. Την ίδια στιγμή, ο γνωστός Τσολιάς, οργώνει τους δρόμους της πόλης υπογραμμίζοντας, με την αφέλεια, την πονηράδα του, αλλά κυρίως την καπατσοσύνη του, το αθάνατο ελληνικό πνεύμα. Από την εκπομπή δεν λείπουν σατιρικές διαφημίσεις, παρωδίες σήριαλ, δελτίων ειδήσεων και άλλων ενημερωτικών εκπομπών. Η δημοσιογραφική ομάδα της «Ελληνοφρένειας» πλαισιώνεται και από μια ομάδα ταλαντούχων νέων ηθοποιών, φέρνοντας έτσι για πρώτη φορά στο γυαλί κάποια πρόσωπα πραγματικά ή μεταμφιεσμένα σε ρόλους έκπληξη.