ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1300 γρμ. σπάλα χοιρινή σε κυβάκια
  • 500 γρμ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 σπιτικός ζωμός λαχανικών Knorr 
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 - 3 κλαράκια σέλερυ σε φετάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πατάτα
  • αλάτι και πιπέρι 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε  σε δυνατή φωτιά, από όλες τι πλευρές, στο μισό ελαιόλαδο μέσα σ ένα φαρδύ τηγάνι, μέχρι να ροδίσει. Σοτάρουμε τα λαχανικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν σε μία γάστρα . Βάζουμε το κρέας μέσα στην γάστρα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί για 5 - 6 λεπτά.
Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό, 2 ποτήρια νερό και την πατάτα κομμένη στα 2 και σιγοβράζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30 λεπτά. Αλέθουμε την πατάτα στο πολυμιξεράκι μαζί με λίγο ζουμί και ρίχνουμε τον πολτό της μέσα στο φαγητό. Κουνάμε δυνατά τη γάστρα για να δέσει η σάλτσα.
 
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κ.γ. Flora 
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 σκαφάκια κόκκινα φρούτα του δάσους ή 1 βάζο βύσσινα κομπόστα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφουμε μία ταρτιέρα με το flora και απλώνουμε τη σφολιάτα. Καλύπτουμε με λίγη λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω 2 - 3 πιρούνια για βάρος. Εναλλακτικά απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την κόβουμε στη μέση. Κόβουμε λωρίδες το υπόλοιπο μισό και τις κολλάμε περιμετρικά της σφολιάτας σαν κορνίζα. Τρυπάμε το εσωτερικό με ένα πιρούνι. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα σε σκόνη μέχρι να δέσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μίγματα  και απλώνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Αραδιάζουμε τα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.