Βιετναμέζικο σάντουιτς με τραβηχτό χοιρινό

 
ΥΛΙΚΑ:
Για το χοιρινό:
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάστα κόκκινο κάρυ
  • 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο
  • τα κοτσάνια από μισό μάτσο κόλιανδρο
  • 60 ml γάλα καρύδας
Για το σάντουιτς:
  • 2 καρότα, κομμένα ζουλιέν
  • 1/2 λάχανο, κομμένο ζουλιέν
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 μπαγκέτες, κομμένες κάθετα για 8 σάντουιτς
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • μαγιονέζα
  • κόλιανδρος
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το χοιρινό:
Κόψτε σε κομμάτια το χοιρινό και σοτάρετέ τα σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Χτυπήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.
Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγο νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε στον φούρνο, στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Ξεψαχνίστε το χοιρινό και αφήστε το μέσα στο ζουμί του.
Για το σάντουιτς:
Σε ένα μπολ βάλτε τα καρότα, το λάχανο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι, ανακατέψτε και αφήστε τα για τουλάχιστον μισή ώρα. 
Ανοίξτε την μπαγκέτα, απλώστε μαγιονέζα στις δύο πλευρές, μετά το αγγούρι, από πάνω το χοιρινό, απλώστε το ξινολάχανο και τέλος τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ