Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και καραμελωμένο προσούτο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά γλυκιά πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 κλωνάρι σέλερι μικρό
  • 1/2 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 25 - 30 γρ. τζίντζερ
  • 1 ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λίτρο νερό
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 8 φέτες προσούτο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • μπούκοβο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Κόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια σε μέγεθος μεγάλου ζαριού. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και βράστε για 30 λεπτά περίπου. Προσθέστε νερό αν δείτε ότι χρειάζεται.
Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα και την παρμεζάνα. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή με το μούλτι, χτυπήστε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, προσέξτε όμως την ποσότητα του αλατιού μιας και η παρμεζάνα που έχετε προσθέσει είναι αρκετά αλμυρή.
Σε ένα ταψάκι βάλτε μια λαδόκολλα και στρώστε τις φέτες προσούτο φροντίζοντας να έχουν και απ’ τις 2 πλευρές ζάχαρη. Ψήστε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.