Βασίλης Καλλίδης «Φιλέτο ψαριού» - «Κινόα και όσπρια πιάζ»

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ ΠΙΑΖ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 200 γρ. κινόα
  • 200 γρ. φασόλια μέτρια
  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ. φακές ψιλές
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγα κλαράκια φρέσκο δυόσμο και καυκαλήθρες
 
Για τη σως:
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Συνήθως τη βράζουμε όπως το ρύζι, δύο μέρη νερό και ένα μέρος κινόα, με λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν με άφθονο νερό. Μετά από δεκαπέντε λεπτά τα δοκιμάζουμε κάθε λίγο και αυτό επειδή, ανάλογα με την ποικιλία, έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα όσπρια. Τα βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που θέλουν να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα φασόλια, τα ρεβίθια και τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά της σαλάτας και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά της σως, τα χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου και την προσθέτουμε στα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
  • 4 φιλέτα ψαριού της εποχής - 200 γρ. άτομο
  • 1 κούπα σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κούπα μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Ανακατεύουμε με το μαϊντανό και το σέλινο μαζί με όλα τα αγριόχορτα και βάζουμε μία χούφτα από το μίγμα πάνω σε κάθε χαρτί. Από πάνω βάζουμε το ψάρι και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με το χαρτί και τα κλείνουμε σε δεματάκια. Ακουμπάμε τα δεματάκια σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.