Τυροπιτάκια της γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό και 1 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το νερό.
Στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το ζυμάρι να χτυπάει στα τοιχώματα του κάδου.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε σε πάχος 2 χιλιοστών και διάμετρο περίπου 5 εκατοστών.
Χτυπάμε το αυγό με το νερό, για να το χρησιμοποιήσουμε όταν κλείνουμε τα τυροπιτάκια.
Τοποθετούμε στο κάθε τυροπιτάκι περίπου 1 κ.σ. γέμισης και βρέχουμε με το αυγό το τελευταίο εκατοστό της ζύμης.
Κλείνουμε το τυροπιτάκι και σφραγίζουμε περιμετρικά πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε και σερβίρουμε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ