Τσιζκέικ φράουλα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μαρμελάδα φράουλας ή όποια γεύση επιθυμούμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατατσαρολάκι.
Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το βούτυρο.
Βάλτε παγωμένο νερό σε ένα μπολ, ρίξτε τις ζελατίνες και αφήστε τις μέσα για 10 λεπτά.
Βάλτε το τυρί κρέμα, τη μυζήθρα, το ξύσμα λεμονιού στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα τηγάνι, ρίξτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Στραγγίστε τις ζελατίνες με τα χέρια σας να φύγει τελείως το νερό, ρίξτε τις στο μείγμα με την κρέμα, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη. 
Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και σιγά σιγά ρίξτε το μείγμα με την κρέμα, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα αποσπώμενο σκεύος (ταρτιέρα) απλώστε το μπισκότο για βάση και από πάνω ρίξτε το μείγμα από το μίξερ.
Βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο για περισσότερες από 3 ώρες.
Ανοίξτε το σκεύος και σερβίρετε σε κομμάτι ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα για το τελείωμα.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ