Τούρτα σοκολάτας με κανέλα & Τούρτα καρότου

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 250 γρμ. βούτυρο
  • 200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 αυγά
 
Για το γλάσο:
500 γρμ. σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά. Λαδώνουμε καλά 2 στρογγυλά ταψιά, τους βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
 
Για το γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από το πρώτο κέικ, βάζουμε το δεύτερο κέικ από πάνω και πάλι περιχύνουμε με σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά και μετά περιχύνουμε με σοκολάτα για άλλη μία φορά. Φτιάχνουμε σχήματα με ένα κουτάλι και ξανά βάζουμε στο ψυγείο.
ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις 
  • 1 1/2 κ.γ. σόδα 
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 150 γρμ. βούτυρο 
  • 2 βανίλιες 
  • 2 φλ. ζάχαρη 
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο 
  • 4 αυγά
  • 500 γρμ. καρότα (βρασμένα) 
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 1/2 φλ. σταφίδες 
 
Για τη βουτυρόκρεμα:
  • 600 γρμ. τυρί κρέμα
  • 250 γρμ. βούτυρο 
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με της βανίλιες για περίπου 3 - 4 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο. Μόλις ανακατευτούν καλά, βάζουμε τα αυγά και το ξύσμα. Στο μούλτι λιώνουμε τα βρασμένα καρότα μαζί με της σταφίδες και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Τέλος, βάζουμε το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το τελικό μίγμα σε 2 στρογγυλά ταψιά λαδωμένα και με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά. 
 
Για τη βουτυρόκρεμα:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το λεμόνι.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ