Tούρτα πάβλοβα

ΥΛΙΚΑ:
  • 8 ασπράδια 
  • 1 κ.γ. κρεμόριο 
  • 400 γρ. ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 
  • 800 γρ. φράουλες 
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης 
  • ξύσμα από 2 λάιμ 
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 
  • λίγα φύλλα δυόσμο 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά. Καθώς τα χτυπάμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευ­τερόλεπτα. Ζωγραφίζουμε πάνω σε δύο λαδόκολλες δύο κύκλους, έναν με διάμετρο 22 εκατοστά και τον άλλο με διάμετρο 15 εκατοστά. Αναποδογυρίζουμε τις δύο λαδόκολλες σε ταψί, ώστε να μην έρθει η μαρέγκα σε επαφή με το μολύβι. Το ταψί πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο, ώστε να βλέπουμε τη γραμμή που έχουμε σχηματίσει με το μολύβι. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα βάζουμε τη μαρέγκα με προσοχή, ώστε να μη βγει έξω από τον κύκλο. Κάνουμε το ίδιο και με τον δεύτερο κύκλο και ψήνουμε για 100 λεπτά, στον αέρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τις 2 μαρέγκες μέσα στον φούρνο με κλειστή την πόρτα.
Μεταφέρουμε τον πρώτο πάτο σε μια πιατέλα και βάζουμε τη σαντιγί (η οποία είναι σε κορνέ). Την τοποθετούμε με συμμετρικό τρόπο πάνω από τη μαρέγκα και σπάμε λίγο τη μαρέγκα στο κέντρο ώστε να χωρέσει λίγο παραπάνω σαντιγί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρέγκα του δεύτερου πάτου από πάνω και διακοσμούμε με τις φράουλες, το ξύσμα από λάιμ, τα φιστίκια, τον δυόσμο και τη ζάχαρη άχνη.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ