Τηγανίτες της Νέας Ορλεάνης

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ
  • 6 ½ κούπες αλεύρι
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Σε ένα μπολ αναμίξτε το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά, και αφήστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Θα το καταλάβετε από τον αφρό που θα κάνει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι και το γάλα. Ενώστε το μείγμα με αυτό του νερού.
Προσθέστε το μισό αλεύρι, ανακατέψτε καλά να γίνει σαν χυλός και προσθέστε το βούτυρο. Αφού απορροφηθεί, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι.
Αδειάστε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και ζυμώστε το λίγο, μέχρι να είναι λείο. Βάλτε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε το να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Ανοίξτε τη ζύμη με ένα πλάστη, σε πάχος 5 - 6 χιλιοστών, κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια και τηγανίστε τα στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σερβίρετε ζεστά με ζάχαρη άχνη από πάνω.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ