Θράψαλα κοκκινιστά με πιλάφι &Τρουφάκια νηστίσιμα

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΒΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αναμονή: 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 30 - 40 τρουφάκια):

  • 250 γρμ. Βιτάμ
  • 8 μουστοκούλουρα
  • 300 γρμ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 200 γρμ. χαλβάς
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα
  • σουσάμι καβουρδισμένο, για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί με το Βιτάμ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα και δουλεύουμε το μίγμα καλά.
Σε μια λεκανίτσα σπάμε τα μουστοκούλουρα και τα ανακατεύουμε με το καρύδι και το σουσάμι. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας που έχει χλιαρύνει και τον χαλβά σπασμένο με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, τουλάχιστον για δύο ώρες. Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα κυλάμε μέσα σε σουσάμι και τα κρατάμε στο ψυγείο μέσα σε ένα τάπερ.

 

ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα και 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

Για τα θράψαλα:

  • 1 κιλό θράψαλα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 φρέσκιες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
  • 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών Κnorr
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ποτηράκι ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι

Για το πιλάφι:

  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
  • 3 καρότα τριμμένα
 
 
Εκτέλεση:
 
Σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το βούτυρο για 4 - 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότα και τα αχνίζουμε για 4 -5 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κρόκο και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί εκτός φωτιάς, για να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά. Αχνίζουμε τα θράψαλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον σπιτικό ζωμό, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και αχνίζουμε για 3 - 4 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα μισό ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μια ώρα. Σερβίρουμε  τη σάλτσα με τα πιλάφι, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο φρεκοτριμμένο πιπέρι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ