Τέλειο μπέργκερ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπιφτέκια:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από στήθος
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
  • 2 κ.σ. fish sauce
  • αλάτι και χοντρό μαύρο πιπέρι
  • 8 φέτες κατσικίσιο τυρί Chèvre
Για τα μανιτάρια:
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 8 - 10 μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
Για τη σπιτική μαγιονέζα τρούφας:
  • 3 κρόκους αυγών
  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 25 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ξύδι
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • 500 γρ. κρεμμύδι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπιφτέκια:
Μοιράστε τον κιμά σε 8 μπάλες ίδιου μεγέθους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ένα κουταλάκι του τσαγιού λάδι και βάλτε 3 μπάλες κιμά με διαφορά μισού λεπτού η μία με την άλλη. Κάθε μπάλα κιμά που βάζετε στο τηγάνι, πατήστε με μια σπάτουλα ή με το χέρι να απλώσει στο πάχος που επιθυμείτε. Μετά από 4 λεπτά γυρίστε τα μπιφτέκια, μετά από 3 λεπτά προσθέστε το κατσικίσιο τυρί και μετά από 1 λεπτό βγάλτε τα από το τηγάνι. (ο χρόνος είναι για μέτρια ψημένα).
Για τη σπιτική μαγιονέζα τρούφας:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μλέντερ, εκτός από το ελαιόλαδο και την τρούφα, να γίνουν ένα και σιγά σιγά με συνεχή ροή προσθέστε το λάδι. (Αυτή είναι μια απλή μαγιονέζα).
Όταν η μαγιονέζα είναι έτοιμη, ανακατέψτε μέσα και την τρούφα.
Για τα μανιτάρια;
Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, με το λάδι και το βούτυρο για 5 λεπτά.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέστε το αλατοπίπερο, το θυμάρι και αφήστε στην άκρη.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν από μόνα τους.
Όταν τα υγρά απορροφηθούν προσθέστε την πάπρικα, το βαλσάμικο και μαγειρέψτε να απορροφηθεί και αυτό.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ