Τάρτα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 45 ml νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
Για τη σοκολάτα ganache:
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την τάρτα:
Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το βούτυρο, το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνει μία ζύμη.
Όταν η ζύμη φτάσει σε θερμοκρασία που μπορείτε να την επεξεργαστείτε με τα χέρια, απλώστε τη σε μια ταρτιέρα 20 εκατοστών.
Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήστε για 15 - 18 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει τελείως πριν τη γεμίσετε.
Για τη σοκολάτα ganache:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση.
Προσθέστε την σοκολάτα και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε το βούτυρο για να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας. 
Ρίξτε την σοκολάτα ganache μέσα στην τάρτα και αφήστε για τουλάχιστον 1 ώρα να δέσει.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ