Τάρτα με πράσο & πολύχρωμη σαλάτα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
 
ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη):
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο για  2-3 λεπτά στο κάδο της κουζινομηχανής Κenwood με τον ειδικό αναδευτήρα για ζύμη. Προσθέτουμε το αβγό, χτυπάμε για λίγο και στη συνέχεια  προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ειδικό ταψί για τάρτα, στρογγυλό ή μακρόστενο και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια την ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
 
ΥΛΙΚΑ (για την γέμιση):
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 3-4 πράσα
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί
  • 50 γρ. κασέρι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ .κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα πράσα σε πολύ λεπτές φέτες  στον ειδικό κόφτη της κουζινομηχανής Κenwood. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο καλαμποκέλαιο, αλάτι, πιπέρι  και τα σοτάρουμε.
Tρίβουμε τα τυριά με τον ειδικό κόφτη της κουζινομηχανής. Αφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν και  προσθέτουμε τα τυριά, το αβγό, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη γέμιση στην έτοιμη ζύμη και ψήνουμε για  30 λεπτά.
 
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 καρότα
  • 2 παντζάρια
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (προαιρετικό)
  • ένα μικρό λάχανο
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 iceberg
  • 1 αγγούρι
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 4 αντίβ
  • 1 φλιτζάνι μαύρα βρασμένα φασόλια
Για την βινεγκρέτ:
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σε κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα καρότα, τα παντζάρια και το κομματάκι τζίντζερ στον ειδικό τρίφτη της κουζινομηχανής Κenwood.
Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στον ειδικό κόφτη για τσιπς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα λαχανικά. Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ