Ταλιατέλες με μελιτζάνα & Σπαγγέτι με άρωμα θάλασσας

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BOLOGNESE BARILLA

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 300 γρμ. ταλιατέλες Barilla
  • 200 γρμ. σάλτσα Bolognese Barilla
  • μια μεγάλη μελιτζάνα
  • μισό κρεμμύδι
  • 50 γρμ. τυρί Parm. Reggiano τριμμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ζουλιέν. Πλένουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν. Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Προσθέτουμε τη σάλτσα Βοlognese Βarilla, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ, βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο σκεύος όπου προετοιμάσαμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και το τυρί Παρμιτζιάνο, ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, με ένα μικρό κλαδάκι θυμάρι για διακόσμηση.


ΣΠΑΓΓΕΤΙ BARILLA ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 350 γρμ. σπαγγέτι Barilla
  • 300 γρμ. καθαρισμένες αχιβάδες
  • 200 γρμ. καθαρισμένα καλαμαράκια
  • 200 γρμ. ώριμες ντομάτες
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε προσεκτικά τις αχιβάδες, αλλάζοντας συχνά το νερό. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Σε ένα τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις αχιβάδες μαζί με το σκόρδο, που έχουμε καθαρίσει και λιώσει με το χέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λευκό κρασί και την καυτερή πιπεριά. Αφού οι αχιβάδες ανοίξουν το κέλυφός τους, το αφαιρούμε και σουρώνουμε το ζουμάκι για να το κρατήσουμε μαζί με τις αχιβάδες στην άκρη.
Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καλαμάρια που είναι κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ζουμάκι από τις αχιβάδες, αφήνουμε λίγο στην φωτιά για να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες και τις αχιβάδες. Συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε «αλ ντέντε» και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά για να δέσουν μεταξύ τους. Στο τέλος, ξύνουμε λίγη φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές αχιβάδες ανοιχτές με το κέλυφός τους.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ