Τάκος με ψητό κοτόπουλο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 8
  • 500 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 μικρές τορτίγιες
Για τη μαγιονέζα με αβοκάντο:
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • χυμό από 2 λάιμ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπούτια κοτόπουλου, το κύμινο, το ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά απαλά με τα χέρια μας και ψήνουμε τα μπούτια στο τηγάνι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη ζεστά.
Για τη μαγιονέζα αβοκάντο:
Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τα αβοκάντο και τα χτυπάμε καλά στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε τα αβοκάντο σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιονέζα, το χυμό από τα λάιμ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση τάκος:
Καλύπτουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τις τορτίγιες και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για 3 - 4 λεπτά.
Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια τη μαγιονέζα αβοκάντο, από πάνω βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια μαζί με τα κρεμμύδια.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο ξύσμα λάιμ.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ