Ταϊλανδέζικες φτερούγες με coleslaw από σελινόριζα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για τις φτερούγες:
  • 20 - 25 φτερούγες κοτόπουλου
  • 5 κ.σ. πάστα από κόκκινο κάρυ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα (250 ml) γάλα καρύδας
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα
  • 1/2 κ.γ. φις σος (fish sauce)
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 2 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και μέσα σε αυτό διαλύουμε την πάστα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνει πηχτό (περίπου 60%). Κάνουμε μια σχισμή στο κάτω μέρος της κάθε φτερούγας ανάμεσα στα δύο κόκκαλα. Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες, τις απλώνουμε σε μια σχάρα και την τοποθετούμε στο πάνω ράφι του φούρνου. Μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά στους 240 βαθμούς. Όταν ετοιμαστούν οι φτερούγες, τις αλείφουμε με τη σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Στο σερβίρισμα στύβουμε λίγο λάιμ από πάνω για να δώσουμε μία αίσθηση δροσιάς.
 
Για την coleslaw:
  • 450 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και περασμένη στον τρίφτη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο ζουλιέν
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 50 ml χυμό από πορτοκάλι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε μια γρήγορη βινεγκρέτ με τα υγρά υλικά και την μουστάρδα. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ