Στρούντελ σοκολάτας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 120 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 ½ κ.σ. κανέλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 160 γρ. φουντούκια τριμμένα ή καρυδόψιχα ή αμύγδαλα
  • 180 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 3 μήλα σε κύβους (προαιρετικά)
  • 2 μπανάνες σε κύβους (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάλτε τα καλά τριμμένα φουντούκια, τα μπισκότα, την κουβερτούρα, το ξύσμα, τη βανίλια και την κανέλα.  Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
Για το φύλλο:
Χωρίστε τα φύλλα σε δύο ισόποσα μέρη (επειδή θα φτιάξετε δυο στρούντελ). Απλώστε ένα ένα τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βουτυρώστε και πασπαλίστε με το μίγμα ζάχαρης, φουντουκιού και κανέλας.
Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάλτε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων, αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα. Έτσι, γυρνώντας τα φύλλα προς τα μέσα, η γέμιση δεν θα ξεχυθεί κατά το ψήσιμο. Τυλίξτε το ρολό προσεκτικά και αλείψτε με βούτυρο για να κολλήσει καλά. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να ετοιμάσετε και το δεύτερο στρούντελ.
Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα ρηχό ταψί, με την ένωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και αλείψτε τα με βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα βγάλτε τα στρούντελ απ’ τον φούρνο, αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε σε φέτες.