Στήθος κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας

ΥΛΙΚΑ:
Για τη Caesar σος:
  • 420 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 20 γρ. αντζούγια
  • 7 ml σόγια σος
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 - 3 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
  • 4 φιλέτα στήθος μαύρο κοτόπουλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη Caesar σος:
Βάλτε όλα τα υλικά στο μούλτι - μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τη μαγιονέζα.
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
Ανοίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση, σαν πεταλούδα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο απ’ τις δύο πλευρές με το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο και το μπούκοβο, μέχρι να πάρουν χρώμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μεταφέρετε σε ένα ταψάκι, ρίξτε πάνω από κάθε φιλέτο 1 κ.σ. ceasar sauce και απλώστε καλά.
Προσθέστε 1 κ.σ. απ’ το μείγμα της παρμεζάνας πάνω απ’ τη sauce και ψήστε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, ψηλά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
Με την υπόλοιπη sauce μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα ή να την κρατήσετε για 3 μέρες στο ψυγείο.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ