Σπιτικοί λουκουμάδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 70 γρ. ρύζι γλασέ
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ηλιέλαιο  για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 ml νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
  • καρύδια
  • λίγο θυμάρι
  • παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να γίνει λαπάς. Το αδειάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Αδειάζουμε τον χυλό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Όταν είναι χλιαρός προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 20 - 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη, παίρνουμε μισές κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Μόλις ετοιμαστούν βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι, τα βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Ρίχνουμε για 10 – 15 δευτερόλεπτα τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι και τους αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με παγωτό, θρυμματισμένα καρύδια και θυμάρι.