Σπιτικό λικέρ φράουλα & Σπιτική λεμονάδα με δυόσμο και τζίντζερ

 
ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 λίτρο ούζο
  • 1 ½ κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ούζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ απ’ το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σουρώνουμε χωρίς να πιέσουμε τις φράουλες.
Βάζουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι και το συντηρούμε στο ψυγείο ή εκτός.
 
ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 80 ml ανθρακούχο νερό
  • δυόσμος και φέτες λεμονιού
Για το σιρόπι:
  • 500 ml χυμό λεμόνι
  • 370 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. τζίντζερ
  • 6 κλωναράκια δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το σιρόπι:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει τελείως η ζάχαρη και προσθέτουμε το τζίντζερ και τον δυόσμο.
Σε ένα μπουκάλι του ενός λίτρου βάζουμε μέσα όλα τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε για 2 μέρες στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα:
Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο.
Βάζουμε 80 ml απ’ το σιρόπι που ετοιμάσαμε, 80 ml ανθρακούχο νερό, φύλλα δυόσμου και μία φέτα λεμόνι.
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ