Σπιτική φοκάτσια

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά
  • 325 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αφρίνα
  • δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά, ίσα ίσα για να γίνει μια μάζα. Σκεπάστε το καλά και αφήστε το στον πάγκο από 8 μέχρι και για 24 ώρες.
Με λίγο αλεύρι στα χέρια, κάντε τη ζύμη μια μπάλα και βάλτε την σε ένα τηγάνι ή ταψί με το ελαιόλαδο. Σκεπάστε το και αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει.
Απλώστε τη ζύμη στο τηγάνι να καλυφθεί όλο και με τα δάχτυλα κάντε βαθουλώματα.
Ρίξτε από πάνω 2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και σκορπίστε φύλλα δενδρολίβανου.
Ψήστε για 15 - 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 290 βαθμούς μέχρι ο πάτος το ψωμιού να γίνει τραγανός.
Για έξτρα τραγανότητα μπορείτε να βάλετε το τηγάνι πάνω στο μάτι για 2 - 3 λεπτά. 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ