Σπιτικές αραβικές πίτες (σκέτες ή γεμιστές) από την Ναταλία Δραγούμη

ΥΛΙΚΑ (για 8 πίτες):

Για τις πίτες:

 
  • 400 γρμ. αλεύρι (τα  3/4 άσπρο για όλες τις χρήσεις και το 1/4 ολικής αλέσεως)
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • 5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα νερό


Για τη γέμιση:

 
  • 1 κούπα καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 160 γρμ. φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό ή ψητό
  • 250 γρμ. φέτα
  • 170 γρμ. ανθότυρο
  • 2 – 3 κ.σ. λάδι
  • 1 αυγό
  • άνηθο (ή ότι μυρωδικά μας αρέσουν)
  • πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τις πίτες:


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι στην αρχή και έπειτα πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, φτιάχνουμε μπαλίτσες (λίγο μεγαλύτερες από μία μπάλα του πινγκ πονγκ) και, αφού αλευρώσουμε τον πάγκο, τις ανοίγουμε με πλάστη και τις κάνουμε πλακέ και στρογγυλές σαν κρέπα.
Τις ψήνουμε μία μία σε αντιολλητικό τηγάνι (28 εκ.) χωρίς λάδι γυρνώντας τες συχνά. Πριν τις βγάλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί ή ότι άλλο θέλουμε και να τις τυλίξουμε σαν κρέπα.

Για τη γέμιση:

Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε πολύ μικρά κομματάκια και τα βράζουμε μαζί με το καλαμπόκι για περίπου 15 λεπτά (να είναι λίγο κρατσανιστά).
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά τετραγωνάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά, τη φέτα, τη γαλοπούλα, το ανθότυρο, τον άνηθο, αφού τον έχουμε ψιλοκόψει, το αυγό και λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί (όπως ετοιμάζουμε την τυρόπιτα) και τοποθετούμε μία – δύο κουταλιές της σούπας πάνω σε μία άψητη πίτα καλύπτοντας τη μισή της επιφάνεια.
Τη διπλώνουμε, ενώνουμε τις άκρες του ζυμαριού βρέχοντας λίγο τα δάχτυλά μας με νερό και τις αλείφουμε με λάδι.
Τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.


WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ