Σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο και πουρέ πιπεριάς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κεσεδάκι cottage cheese
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Κόψτε τις πιπεριές σε κομμάτια και σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές για 4 λεπτά περίπου.
Σβήστε με ένα ποτήρι κρασί, μαγειρέψτε για ένα λεπτό να εξατμιστεί και αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
Βάλτε το μίγμα στο μπλέντερ και αλέστε πολύ καλά να γίνει σαν πουρές.
Κόψτε το κοτόπουλο στη μέση, έπειτα σε λωρίδες και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει χρυσαφί χρώμα ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήστε με το άλλο ποτήρι κρασί και αφήστε για ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέστε το μίγμα με τις πιπεριές, αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και η σάλτσα για τα σπαγγέτι είναι έτοιμη. Εάν επιθυμείτε, ρίξτε τη σάλτσα και ανακατέψτε με τα σπαγγέτι ή στο κάθε πιάτο ξεχωριστά τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.
Στην κορυφή του πιάτου προσθέστε μια κουταλιά της σούπας cottage cheese.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ