Σπαγγέτι με μαύρο πιπέρι και πεκορίνο

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 225 γρ. μακαρόνια Νο6 μέτριο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 60 γρ. πεκορίνο
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να τα σκεπάζει, σε δυνατή φωτιά και για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 3 - 4 λεπτά να αρωματιστεί.
Προσθέστε τα μακαρόνια στο αρωματισμένο λάδι μαζί με λίγο από το νερό τους, το πεκορίνο, το βούτυρο και συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι από πάνω.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ