Σπαγγέτι με κατίκι, Πένες & Ριγγατόνι πίτσα

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 κόκκινες πιπεριές στρογγυλές
  • μια χούφτα ντοματίνια
  • 3 κ.σ. κατίκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικός χοντροκομμένος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν.
Σωτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα ντοματίνια για 5 λεπτά μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε μαζί με το κατίκι, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα σπαγγέτι και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

ΠΕΝΕΣ Α ΛΑ ΚΑΛΛΙΔΗΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρώς. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκουμπρί λιωμένο με ένα πιρούνι, το κρασί και μετά από 2 - 3 λεπτά τις πένες, το ταμπάσκο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΠΙΤΣΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο ριγγατόνι
  • 3 ντομάτες
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πακέτο λευκά μανιτάρια σε φετάκια
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στον φούρνο τις ντομάτες και την πιπεριά μαζί με το μπέικον σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αλέθουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το μπέικον στο μπλέντερ. Βράζουμε τα ριγγατόνι σε μπόλικο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι για 7 - 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τη σάλτσα και τα μανιτάρια πάνω από τα ζεστά ριγγατόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ