Σπαγγέτι Καρμπονάρα & Πέννες ολικής αλέσεως με πέστο Calabrese Barilla, κουκουνάρια και φρέσκο τόνο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 320 γρμ. σπαγγέτι Barilla
  • 150 γρμ. μπέικον 
  • 4 κρόκους αυγών 
  • 100 γρμ. τριμμένο πεκορίνο 
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους με το τριμμένο τυρί προσθέτοντας το μαύρο πιπέρι. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη. 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε όταν γίνουν al dente και προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το μπέικον να ροδίσει.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
 
ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ CALABRESE BARILLA, ΨΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 400 γρμ. πένες Barilla
  • 200 γρμ. Calabrese Pesto
  • 100 γρμ. φρέσκο τόνο
  • 20 γρμ. ψημένα κουκουνάρια
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τον τόνο και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και αμέσως μετά τον τόνο και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα Barilla Pesto Calabrese και απομακρύνουμε αμέσως από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε όταν γίνουν al dente και ανακατεύουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε προηγουμένως. 
Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ψημένα κουκουνάρια και σερβίρουμε αμέσως.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ