Σουβλάκια χοιρινά και γιαουρτοσάλτσα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κιλό λαιμός χοιρινός κομμένος σε μικρά κυβάκια ή 1 κιλό έτοιμα σουβλάκια χοιρινά
 
Για τη μαρινάδα:
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 πιπεριές σε φετάκια
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο αλάτι
 
Για τη σως:
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 - 3 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 6 κ.σ. Hellmann’s με γιαούρτι
  • 1 πιπερίτσα τσίλι στο μούλτι ή λίγο μπούκοβο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • λίγο αλάτι
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε τα καλαμάκια για σουβλάκια μέσα σε νερό να μουλιάσουν για 5 - 10 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα κυβάκια του χοιρινού και τα μαρινάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον χυμό, τη ρίγανη και το αλάτι. Αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ ή τουλάχιστον μία ώρα. Περνάμε τα κυβάκια του χοιρινού στα καλαμάκια και ψήνουμε στο ηλεκτρικό γκριλ ή στο ριγέ τηγάνι.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την Hellmann’s με γιαούρτι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον χυμό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα λείο. Σκεπάζουμε με  μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 2  ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με πατάτες τηγανιτές και τη γιαουρτοσάλτσα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ