Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας - Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 700 γρμ. στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 πακέτο νούντλς βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 100 γρμ. τζίντζερ σε φετάκια
  • 5 - 6 φύλλα λάιμ ή μισή φλούδα λάιμ
  • 6 - 7 κλαράκια κόλιανδρος
  • χυμός από 4 λάιμ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σπιτικός ζωμός κοτόπουλο Knorr
  • λίγο αλάτι
  • λίγες σταγόνες σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το κοτόπουλο σε φετάκια να βράσει με 2 ποτήρια νερό για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φύλλα λάιμ, τον ζωμό και το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα νούντλς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε μπολ με το σησαμέλαιο και τον κόλιανδρο.

 

NOODLES ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε χοντρά κυβάκια
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 πακέτο noodles, βρασμένα

Για τη σπιτική γλυκιά τσίλι σως:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μικρό καυτερό πιπεράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr κοτόπουλου
  • 100 γρμ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ρυζάλευρο
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Περνάμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το πιπεράκι από το πολυμίξερ και τα αλέθουμε αρκετά. Βάζουμε το μίγμα στο γουόκ μαζί με το τζίντζερ, το ξύδι, τη ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 7 - 8 περίπου λεπτά. Αραιώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σος να βράσει για 2 - 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και διορθώνουμε τη γεύση τους εάν χρειάζεται. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά μαζί με το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε την σάλτσα, τον ζωμό, το κοτόπουλο και τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σουσάμι.
 

NOODLES ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο νουντλς βρασμένα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 12 γαρίδες
  • 8 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 8 κ.σ. σόγια σως
  • λίγος φρέσκος κόλιανδρος
  • 4 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα γουόκ σοτάρουμε το λευκό μέρος των κρεμμυδιών και το σκόρδο με το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το τζίντζερ και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά. Ρίχνουμε στο γουόκ τα noodles, τη σόγια και τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ