Σουφλέ σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
Για το σουφλέ:
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 190 γρ. γάλα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σοκολάτα (65-70%)
  • 3 κρόκους αυγού
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • βούτυρο για να αλείψουμε τα σκεύη
  • ζάχαρη για τα σκεύη
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. γάλα
  • 5 κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.σ. έλαια πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν έχει πήξει και καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Κοσκινίστε την κρέμα και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει.
 
Για το σουφλέ:
Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Αναμείξτε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι να γίνει μια πάστα. Προσθέστε την πάστα στο γάλα και με ένα σύρμα ανακατέψτε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ.
Προσθέστε την σοκολάτα και τους 3 κρόκους αυγού και αφαιρέστε από τη φωτιά.
(Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για μια εβδομάδα).
Φτιάξτε μια μαρέγκα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη (την ζάχαρη την προσθέτουμε προς το τέλος). Βάλτε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε. Σιγά σιγά προσθέστε τα άλλα 2/3 της μαρέγκας και με απαλές κυκλικές κινήσεις ομογενοποιείστε το μείγμα. Βουτυρώστε τα σκεύη που θα ψήσετε το σουφλέ και πασπαλίστε με ζάχαρη το εσωτερικό τους.
Γεμίστε τα σκεύη μέχρι πάνω και καθαρίστε το χείλος. Ψήστε στους 190 για 16 - 17 λεπτά αν σας αρέσει υγρό στο κέντρο ή 18 - 19 για πιο υφή κέικ.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ