Σολωμός με μαρινάδα τσίλι και Ζεστή σαλάτα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 1/2 σπιτικός ζωμός λαχανικών Knorr
  • 6 κ.σ. κέτσαπ Hellman's
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • λίγο τζίντζερ
  • αλάτι και πιπέρι
  • προαιρετικά δύο φλιτζάνια σουσάμι
 
Για τη σαλάτα:
  • 1 καρότο σε φετάκια
  • 1/3  μικρό λάχανο λεπτοκομμένο
  • 1 ρέβα σε φλοίδες
  • 2 κλαράκια σέλερυ σε φετάκια
  • 2 σελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • λίγος κόλιανδρος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε στο πολυμιξεράκι το κέτσαπ, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπερίτσα, τον ζωμό, τον χυμό και το ξύσμα. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα.  Τα ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σησαμέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά για 5 - 6 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και τον κόλιανδρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε το ψάρι μαζί με τη σαλάτα.