Σολωμός κεμπάπ με lime, σουμάκ και μαραθόσπορο

ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ LIME, ΣΟΥΜΑΚ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 240 γρμ. σολωμό νωπό
  • 2,5 γρμ. μαραθόσπορο
  • 1 γρμ. τσίλι
  • 7 γρμ. σουμάκ
  • 60 γρμ. χυμό lime
  • 5 γρμ. αλάτι ψιλό
  • 2 γρμ. πιπέρι λευκό τριμμένο
  • 120 γρμ. φινόκιο
  • 3 γρμ. πατζαρόφυλλα
  • 80 γρμ. ελαιόλαδο
  • 2 γρμ. άγριο κύμινο
  • μερικά φύλλα μέντας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζουμε το δέρμα από το σολωμό. Κόβουμε το σολωμό σε κύβους. Περνάμε τους κύβους σε σουβλάκια και ενδιάμεσα βάζουμε φύλλα μέντας.
Φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσουμε για να πανάρουμε το σολωμό.
Καβουρδίζουμε το μαραθόσπορο και τους σπόρους κύμινο, τους πολτοποιούμε, προσθέτουμε το τσίλι σκόνη και το σουμάκ.
Στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία αποξηραίνουμε ξύσμα lime και το αναμιγνύουμε με τα πιο πάνω υλικά. Πανάρουμε το σολωμό με το μίγμα και από τις δύο πλευρές και το ψήνουμε στη σχάρα στο γκριλ.

 
Για τη σαλάτα φινόκιο:
Κόβουμε το φινόκιο στο μαντολίνο σε ψηλές φέτες 1 χιλιοστού.
Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με χυμό lime, ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και ραντίζουμε τη σαλάτα φινόκιο. Προσθέτουμε τα πατζαρόφυλλα και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο lime.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ