Σολομός φρικασέ στον ατμό

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 - 5 φιλέτα σολωμού
  • 2 κιλά χόρτα εποχής (σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες)
  • 1 πράσο
  • 2 φινόκια
  • 1/2 σελινόριζα
  • 1/2 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 λεμόνια
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύνετε καλά τα χορταρικά.
Ψιλοκόψτε το πράσο, το φινόκιο και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σοτάρετέ τα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σβήστε με το ούζο.
Προσθέστε τα χορταρικά, ανακατέψτε καλά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 2 λεπτά μέχρι να πέσει λίγο ο όγκος τους.
Ανοίξτε και ανακατέψτε πάλι, βάλτε τα φιλέτα ψαριού να κάτσουν πάνω στα χόρτα και προσθέστε την κούπα με το νερό.   
Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Ελέγξτε αν έχει ψηθεί το ψάρι και αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά με ένα σύρμα τα αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια.
Προσθέστε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατέψτε και συνεχίστε μέχρι να τελειώσει όλο το ζουμί.
Προσθέστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και σβήστε τη φωτιά.
Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και ελέγξτε το αλατοπίπερο.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο τοποθετώντας τα χόρτα και από πάνω το φιλέτο ψαριού με λίγη από τη σάλτσα του. 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ