Smoothie & κουλουράκια σε σχήμα τάρανδου

ANNA MARIA BAROUH
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΑΡΑΝΔΟΥ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ κανέλλα 
  • 1  βανίλια 
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για τη διακόσμηση:
  • 1 κ.γ κανέλλα 
  • 1/4 φλ. ζάχαρη 
  • λίγες καφέ καραμέλες 
  • λίγες κόκκινες καραμέλες 
  • λίγα brezel (αλμυρά κουλουράκια) 
 
Για την κρέμα ζωγραφικής:
  • 1 ασπράδι αυγού 
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στον κάδο την κουζινομηχανής χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, την κανέλλα, τη βανίλια και τα χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το αυγό και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με το κουπάτ τάρανδος κόβουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα, πασπαλίζουμε τα ταρανδάκια και τα ψήνουμε για 12 - 14 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και στη συνέχεια τα διακοσμούμε με τις καραμέλες.
 
Για την κρέμα ζωγραφικής:
Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα σε κορνέ.
 
 
 
SMOOTHIE ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλ. κατεψυγμένες φράουλες 
  • 1/4 φλ. βρώμη 
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 1 φλ. αμύγδαλα 
  • 2 φλ. γάλα αμυγδάλου 
  • 1 ½ κ.γ ζάχαρη 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ της κουζινομηχανής και τα αλέθουμε.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ