Σαλάτα ταμπουλέ με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 400 ml βραστό νερό
  • 2 ματσάκια μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 15 ντοματίνια
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 2 λεμόνια
  • 2 αγγουράκια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
Για τις γαρίδες:
  • 10 - 12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε το πλιγούρι σε βραστό νερό και αφήστε για 30 - 45 λεπτά, μέχρι να πιεί το νερό.
Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά.
Όταν κρυώσει λίγο το πλιγούρι, βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα, και σερβίρετε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ