Σαλάτα με κινόα & Θράψαλο ψητό με λεμονάτη σως

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 - 5 άτομα):
  • 2 φλ. κινόα
  • 5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 1 αγγούρι σε κυβάκια
  • 7 - 8 ρεπανάκια σε φετάκια
  • λίγος δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος
  • 1/2 σπιτικός ζωμός Knorr λαχανικών
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βράζουμε την κινόα σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με το σπιτικό ζωμό Knorr λαχανικών για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο μπωλ με την κινόα, το αγγούρι, τα ρεπανάκια, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, την πιπεριά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά.
 
 
ΘΡΑΨΑΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΩΣ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 2 - 3 μεγάλα θράψαλα (1 κιλό περίπου)
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
Για τη σως:
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ψιλοκομμένος μαϊντανό
  • αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Καθαρίζουμε τα θράψαλα και τα κόβουμε κατά μήκος. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και μετά με λίγη ρίγανη. Ψήνουμε τα θράψαλα σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό σε καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
 
Για τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπωλ καλά, όλα τα υλικά της συνταγής. Σερβίρουμε τα θράψαλα με τη λεμονάτη σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό.