Σαλάτα με χταπόδι & Σπαγγέτι με καλαμαράκια

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 σαλάτα σγουρή
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι σε φετάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 - 4 κλαράκια μαϊντανός
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου
  • 2 - 3 κλαράκια άνηθου
  • 1 χταπόδι
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σως:

  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. ταραμάς
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 6 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το χταπόδι με 1 ποτήρι νερό, το μισό ξύδι και λίγο αλάτι για 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα σε κομματάκια και βάζουμε το χταπόδι κομμένο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι, το σκόρδο και λίγο λάδι και το ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε το χταπόδι σε μία πιατέλα που έχουμε απλώσει τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι τα υλικά της σως και ανακατεύουμε δυνατά. Περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

 

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 σπιτικός ζωμός μυρωδικών Knorr
  • 4 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πάπρικα μαζί με το βιτάμ σε μια φαρδιά κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, σοτάρουμε για 5 λεπτά και συνεχίζουμε με το ζωμό τους, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και τον ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ