Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια & Σολομός με 3 διαφορετικούς τρόπους

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) :
  • 500 γρμ. φασολάκια
  • 10 - 12 ντοματίνια στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 3 κ.σ. ξύδι ή χυμός από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεματάμε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 2 - 3 λεπτά ή τα βράζουμε για 7 - 8 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε. Τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα ντοματίνια. Απλώνουμε τα λαχανικά και τα ντοματίνια πάνω από τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το σκόρδο και τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο ανακατεμένο με τη μουστάρδα.


ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 800 γρμ. φιλέτα σολωμού
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ντομάτα
  • 4 - 5 κλαράκια μαϊντανού
  • λίγη ρίγανη
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε τις λιαστές ντομάτες στο πολυμιξεράκι μαζί με το σκόρδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον χυμό, το ελαιόλαδο και τη ντομάτα. Αλείφουμε τα φιλέτα με την μαρινάδα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά.


ΣΟΛΩΜΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 800 γρμ. φιλέτο σολωμού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 γερή πρέζα ρίγανη
  • ξύσμα λεμόνι ή λάιμ
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 4 - 5 κλαράκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε  στο πολυμιξεράκι το σκόρδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τη μουστάρδα μαζί με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε τα φιλέτα με την μαρινάδα και τα αραδιάζουμε σε κομμάτια από αλουμινόχαρτο. Ξύνουμε από πάνω λίγο λάιμ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.


ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 πακέτο πέννες
  • 400 γρμ. φιλέτο σολομού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα λεμόνι ή λάιμ
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 - 5 κλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 κλαράκια άνηθου ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Flora
  • 1/2 σπιτικό ζωμό Κnorr λαχανικών
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε τον σολομό με το flora και προσθέτουμε το σκόρδο, το σπιτικό ζωμό και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ