Σαλάτα με αβοκάντο

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • λίγος μαϊντανός και άνηθος
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1 κ.γ αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βγάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε στο μίγμα τον χυμό από τα λάιμ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, όλα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι και το λάιμ. Κρατάμε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην μαυρίσει.
 
 
 
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι σε κυβάκια
  • λίγος δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βράζουμε την κινόα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μπασμάτι. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπολ με την κινόα και το ρύζι, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά.
 
 
 
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
  •  2 κ.σ. κάπαρη
  • 10 ντοματίνια στη μέση
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
 
Για τη σως:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν με άφθονο νερό. Μετά από 20 λεπτά τα δοκιμάζουμε κάθε 5 λεπτά και αυτό επειδή, ανάλογα με την ποικιλία, έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά της σως για ένα λεπτό περίπου και την προσθέτουμε στα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ