Ριζότο μιλανέζε

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κούπες ρύζι arborio ή carnaroli
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 πρέζες σαφράν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάστε τον ζωμό και κρατήστε τον πάνω στο μάτι σε μεσαία φωτιά. 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και 1 κ.σ. βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε το για περίπου 3 - 4 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε τον ζωμό, 1/2 κούπα τη φορά μέχρι να απορροφηθεί και μετά προσθέστε την επόμενη.
Για τα επόμενα 15 λεπτά περίπου το ρύζι θέλει συνέχεια ανακάτεμα.
Προσθέστε το βούτυρο, την παρμεζάνα και σερβίρετε.